info@devliegeniers.nl 0342-493816

Een dag op De Vliegeniers

"Op deze school mag ik aan mijn eigen doelen werken "

Roos - groep 7/8

Benieuwd naar hoe een dag als Vliegenier eruit ziet?

Wanneer je ’s ochtends het schoolplein op komt, word je begroet door een van de meesters of juffen.
Via een van de 2 halletjes kom je de school binnen en zie je ons Daltonplein. Daar staat een podium, picknicktafels en andere tafeltjes waar je gedurende de dag zelfstandig kunt werken met je eigen Daltonpas. Eenmaal bij de klas aangekomen staat de juf of meester al op je te wachten! Jullie geven elkaar een hand, maken een kort praatje en daarna ga je naar je plek. Je pakt je weekplanning en kijkt wat je vandaag hebt gepland voor jezelf. Op maandag plan je namelijk de week in en hierbij gebruik je de 5 Daltonkleuren. In de lagere groepen doen we dit samen met de leerkracht, maar in de bovenbouw kun je dit uiteindelijk zelf. Supergaaf! Je hebt dus veel ruimte om het werk in te delen zoals jij het prettig vindt. Hiermee experimenteren is ook interessant, zodat je erachter komt wat voor jou het beste werkt. Gedurende een schooldag zijn er meerdere instructies, momenten van zelfstandig werken, maar ook momenten waarop je als klas dingen doet. We werken veelal op papier, maar ook digitaal wordt geoefend.

Als school zijn we een echte gemeenschap en doen we het samen. Dit is ook te zien en ervaren wanneer we het Daltonpodium hebben. Iedere klas verzorgd dan een stukje en met de hele school zingen we ons eigen Vliegenierslied. Dit maakt ons trotse Vliegeniers!

Kom jij eens bij ons kijken en vlieg je een stukje mee?
Vriendelijke groet,
team De Vliegeniers

 

 

Een dag in groep 5

De kinderen stromen binnen, begroeten de juf en elkaar met een high five of knuffel en kijken vervolgens op het bord wat ze mogen doen. We spreken samen de dag door en gaan vervolgens vol enthousiasme aan het werk samen. In onze klas vinden we het erg belangrijk om op een positieve manier met elkaar om te gaan. We werken samen aan onze doelen en helpen elkaar waar nodig.  Naast al het harde werken is er natuurlijk ook tijd om wat leuke dingen tussendoor te doen. Op dit soort momenten maken we enorm veel lol samen. In onze klas ontwikkelen we ons op verschillende gebieden. Zo leren veel kinderen een taal die zij graag willen leren en leren sommige kinderen bijvoorbeeld schaken. Na een dag vol leerzame avonturen sluiten we de dag altijd gezamenlijk af. We kiezen een ‘ster van de dag’ uit en verlaten met een grote glimlach weer het lokaal.  

Komt u ook gezellig een keer bij ons in de klas sfeer proeven?